Vanaf 4 september 2019
Woensdag van 09.00 - 12.00

20 lessen €2500,- inclusief boeken, materialen en examen

De lessen zijn 1 keer in de 2 weken
Inschrijven voor 15 augustus 2019

Het examen is eind juni 2020.
Je kan je aanmelden via info@dressedtobe.nl
of 06-24196836

Opleiding Costumière

De opleiding costumière is een professionele erkende vakopleiding en een goede basis voor de vervolgopleiding tot coupeuse. Met een diploma van Danckaerts Modevakscholen kan je aan het werk in verschillende delen van de modesector. Er zijn geen speciale vooropleiding eisen. Tijdens de opleiding leer je patroontekenen en model intekenen met de bijbehorende coupeverwerking. Er is veel aandacht voor de snit en het silhouet en worden alle naaitechnieken voor deze modellen behandeld. Je hebt ongeveer 8 uur per week nodig voor het huiswerk. Aan het eind van de gehele opleiding kan je deelnemen aan het landelijk examen georganiseerd door de Danckaerts Modevakscholen vereniging te Utrecht en dan ben je gediplomeerd Costumière! Het is ook mogelijk om de opleiding te volgen zonder het doen van een examen. In dat geval ontvang je bij het volgen van minimaal 90% van de opleiding een certificaat.

Tijdens de opleiding leer je:

  • Patroontekenen Het leren tekenen en uitwerken van het basispatroon, model intekenen en coupeverwerking van jurken, rokken, blouses, kragen en diverse mouwen.
  • Naaitechnieken Patroontekenen en maken van jurken, rokken, blouses, kragen en diverse mouwen. Met de daarbij behorende knip- en naaitechnieken. Je leert alles over de draadrichting van de patronen en de stof, vleug en dessin.
  • Stoffenleer In dit gedeelte leer je over vezels, garens, weefsels en breisels. Je leert ze te herkennen, hun eigenschappen te waarderen en hoe toe te passen. Klik hier voor meer informatie